RABOBANK CLUBKAS CAMPAGNE

Onze stichting heeft dit jaar opnieuw meegedaan met de Rabobank Clubkas Campagne, we kregen maar liefst 328 stemmen. Elke stem was € 5,00 waard. Iedere deelnemer kreeg standaard € 150,00 We zijn 2e geworden in de categorie Natuur, Milieu & Overige. Een bedrag van totaal € 1.790,00 Een prachtig resultaat!! We willen iedereen van harte bedanken die op ons gestemd heeft!

!!

IN HET GEMEENTEHUIS

In het gemeentehuis werden er enkele toespraken gehouden door wethouder Jan Jakob Boersma en onze voorzitter Anja Hartlief. Aan de kinderen werd namens het gemeentebestuur een cadeautje overhandigd. Na het brood en zoutceremonie werden de gastgezinnen gekoppeld aan hun Wit-Russisch kind. Een spannend moment, zowel voor de kinderen als de gastgezinnen. De foto`s die gemaakt zijn van de gastgezinnen zijn gesponsord door Wilco van der Laan fotografie. www.wilcovanderlaanfotografie.nl

 

AANKOMST GEMEENTEHUIS

 

Bij aankomst op Koningsdag, werden we verwelkomd met vlag, soep en heerlijke broodjes!. We werden welkom geheten in het gemeentehuis in Slochteren door wethouder Jan Jakob Boersma namens de gemeente Midden Groningen. www.midden-groningen.nl

 HET ZEVENDE PROJECT

Op maandag 22 april was het zover. De bus vertrok met de werkgroepleden Ina, Kees en Eddy naar Wit-Rusland om onze kinderen op te halen. Op de heenreis zat de bus vol met kinderen die gelogeerd hadden in Mussel-Onstwedde, en weer terug gingen naar hun ouders. Op dinsdag 23 april kwamen we aan in Wit-Rusland. Woensdag was het officieel ontvangst op school in Azdamichy en konden we kennis maken met onze groep kinderen. Ze stonden ons op te wachten met Kleurrijke ballonnen en de Karawai ( brood en zout ) Op donderdag werden we verrast met en klein miniconcert wat de kinderen hadden geleerd bij juf Natasha. We hebben alle kinderen thuis een bezoek kunnen brengen. Op vrijdag 26 april zijn we weer vertrokken richting Nederland. Een foto van het gezin werd voor de bus gemaakt, een laatste kus, een aai over de bol, een afscheid van ruim 7 weken. Maar wij en de kinderen hebben er zin in!! Het project is begonnen!


KLEDING UITZOEKEN
                                                                                                                            
Vanmiddag mochten enkele goede doelen zomerkleding uitzoeken bij tweedehands kinderkleding en speelgoedwinkel " Twinkeltje van Daphne's moeder " in Siddeburen. Ook onze stichting werd uitgenodigd .Tassen vol kleding mochten we meenemen, wat we goed kunnen gebruiken voor de kinderen uit Wit-Rusland. We willen Jantina en haar medewerkers die vanmiddag hebben geholpen hartelijk bedanken voor de kleding, alle hulp en heerlijke koffie met koek!

 

CHEQUE ONDERWIJSBUREAU MEPPEL ( OBM ) 

Rond kerst en oudjaar zijn er veel tradities; kerstdiner, de kerstboom, vuurwerk..... Het onderwijsbureau in Meppel had in die tijd een actie: " IN PLAATS VAN '' Het geld dat ze normaal aan kerstkaarten en relatiegeschenken uitgaven, wou OBM liever aan een mooi doel besteden. Personeelsleden mochten een doel voordragen, uit alle inzendingen werden 5 goede doelen geselecteerd, en Stichting Hulp Tsjernobyl Kinderen was één van de gelukkige winnaars! We mochten uit handen van Dhr. Nico Marinus uit Siddeburen, die onze stichting had voorgedragen, een prachtige cheque t.w.v. € 500,00 in ontvangst nemen. Met deze donaties wil het OBM een boodschap uitdragen dat het belangrijk is om mee te helpen aan een betere en gezondere wereld! Wij willen het OBM hartelijk bedanken voor deze donatie!!

 

OLIEBOLLENACTIE

De organisatie is zeer tevreden over het verloop van de traditionele oliebollenactie, die de JC Schildwolde ( Jeugdcentrale van de GKV in Schildwolde ) onlangs voor onze stichting heeft georganiseerd, maar ook waar het de opbrengst ervan betreft. 
De kwaliteit van de oliebollen waren van betrouwbare kwaliteit en de sfeer warm en gemoedelijk. Kortom alle ingrediënten om een actie als deze tot een succes te maken waren aanwezig.
En een succes is het geworden, want met de verkoop van dit lekkernij heeft de Jeugdcentrale maar liefst € 1053,83 binnengehaald. Een mooi resultaat!

 

SMAKELIJK EN GESLAAGD BENEFIETDINER

Stichting Hulp Tsjernobyl Kinderen kijkt terug op een geslaagd Benefietdiner. Op dinsdag 20 november j.l. hebben 58 personen uit de regio bij Eetcafé Azeri in Siddeburen gegeten. De combinatie van kwalitatief bereide, heerlijke producten en een leuk gezelschap aan tafel, viel duidelijk in de smaak! Een deel van de opbrengst was voor de stichting bestemd. Samen met de fooien heeft dit een mooi bedrag van maar liefst € 506,80 opgeleverd! Wij willen team Azeri hartelijk bedanken voor hun medewerking!

 

KNIEPERTJES BAKKEN

Een aantal vrijwilligers hebben meegeholpen met het bakken en verkopen van kniepertjes. De lekkernij was te koop op de braderie van de Oogstfeest in Schildwolde. De opbrengst van de kniepertjes en een aantal giften was € 371,71. Een mooi bedrag voor ons nieuw project! We bedanken de familie R. Bouwman, die ook al eens gastouder was, voor het beschikbaar stellen van de kraam.

 

                                                                                                                                          INTERKERKELIJKE CAMPINGDIENST STEENDAM

In de loods van Camping "De Otter" aan de Roegeweg in Steendam werd er in de zomermaanden op de zondag door vrijwilligers, samenkomsten georganiseerd. De voorgangers in deze diensten hebben verschillende kerkelijke achtergronden, evenals de organisten, muziek, zangers en koor. De laatste dienst was een zangdienst. Jan Willem van der Steege ( oprichter van Stichting Hulp Tsjernobyl Kinderen Siddeburen e/o ) heeft deze dienst begeleid. De collecte tijdens deze dienst was bestemd voor de Tsjernobyl Kinderen. ( Opbrengst 285,16 )  De organisatie was in handen van St. Kerk en Recreatie Schildhoes.

                                                                                                                                                          HUIS-AAN-HUIS-COLLECTE

In de week van 1 juli t/m 7 juli is er een huis-aan-huis collecte gehouden in de dorpen Schildwolde en Slochteren, voor onze Wit-Russische gasten. Een collecte die hard nodig is om de financien rond te krijgen.

De collecte heeft € 1.785,54 opgebracht! We bedanken alle gevers en collectanten voor hun gift en welwillende medewerking!

                                                                                                                                                             KIDS OBSTACLE RUN


Tijdens de Koningsspelen op vrijdag 20 april organiseerde cbs. " DE ZONNEWIJZER " in Siddeburen een obstacle run, gekoppeld aan een sponsoractie. Gewapend met een stempelkaart, gingen de kinderen zoveel mogelijk rondjes om de school rennen, en moesten daarbij ook nog enige obstakels overwinnen. Met zomerse temperaturen van 25 °C viel dit niet altijd mee! De materialen voor de obstakels werden ter beschikking gesteld door de scoutinggoep Fraeylema. De aanwezige werkgroepleden mochten een prachtige cheque in ontvangst nemen met een ENORM bedrag erop: € 1755,05 !! We beseffen ons maar al te goed dat dit mooie bedrag te danken is aan de inzet van alle leerlingen van " De Zonnewijzer ", en we willen al deze toppers, hun sponsoren, en iedereen die zich heeft ingezet voor deze sponsoractie enorm bedanken! Van dit bedrag kunnen heel veel schoolspullen en schoolmaterialen gekocht worden voor de kinderen uit Wit-Rusland. De kinderen van "De Zonnewijzer "werden in het "zonnetje" gezet, en verdienden terecht een verkoelend ijsje! Deze werden gesponsord door de plaatselijke supermarkt Albert Heijn Bianca & Harry Zweepe

                                                                                                                                                           RABO CLUBKAS CAMPAGNE

Onze stichting heeft dit jaar meegedaan met de Rabo Clubkas Campagne van Rabobank Stad en Midden Groningen. Elke stem was geld waard. We hadden 556 stemmen!! Het resultaat daarvan was overweldigend! Er werd ons een cheque overhandigd van € 2.984,20 We willen iedereen van harte bedanken die op ons gestemd heeft!

                                                                                                                                              WALNOTENACTIE 2018

De werkgroep is zeer tevreden met het resultaat van de jaarlijkse noten-actie. De actie heeft weer een mooi bedrag opgeleverd! € 545,30 Dit mooie bedrag hebben we te danken aan iedereen die noten heeft besteld, en ( extra ) giften heeft gegeven. Wij willen dan ook iedereen die zich hebben ingezet voor deze actie heel hartelijk bedanken! Hopelijkmogen we volgend jaar weer op ieders inzet rekenen.

                                                                                                                              PANNENKOEKENFESTIJN

Onlangs hebben we de pannenkoekenfestijn afgerond, het was gezellig met een grote groep, verdeeld over twee sessies, met elkaar te eten! De totale opbrengst, icl. donaties was maar liefst € 548,41

                                                                                                                                                           DEUR AAN DEUR COLLECTE

In de dorpen Siddeburen en Hellum hebben we onlangs een deur aan deur collecte gehouden, alle gevers willen we hartelijk bedanken voor uw gift. Een mooi bedrag van € 1342,00 In 2018 willen we deze collecte organiseren in de dorpen Slochteren en Schildwolde.

                                                                                                                                         WALNOTENACTIE 2017

We willen graag iedereen bedanken die walnoten hebben gekocht e/o een gift daarvoor hebben gegeven. Gezamenlijk met de kerken van Siddeburen, zijn we blij met de totale opbrengst van €412,50

                                                                                                                                                             EEN GIFT UIT EEN SOK

Er is ons een bedrag aangeboden van € 78,75 door de vrouwenvereniging "Tabitha", van de GKV te Schildwolde. Tijdens hun tweewekelijkse bijéénkomst gaat de sok rond om geld in te zamelen voor een goed doel.

                                                                                                                                                               KERSTFAIR

We mochten een mooi bedrag van € 125,00 ontvangen van de kerstfair in Harkstede. Een mooi bedrag voor ons volgend project!

                                                                                                                                            BESTUURSWISSELING

Voor ons 7e project in 2019 heeft er een wisseling in de werkgroep plaats gevonden. Anja Hartlief mochten we welkom heten als nieuwe voorzitter. We willen Gerrit Hooikammer, Dirkje Smit en Annita Spithorst bedanken voor hun inzet als werkgroeplid in de afgelopen periode.

 

 

Webdesign: Anjo Joostens